Кульбаба -

рослина, яка під ногами--лікує все. Лікувальні властивості мають і квіти, і листя, і стебла, і коріння. Найперше--сік стрілок кульбаби, на яких тримається квітка, це найкращий засіб для лікування підшлункової залози, навіть офіційна медицина це визнає!!! Отже, нарвати довільну кількість стрілок кульбаби, промити, просушити, згорнути в кульки і пропустити через мясорубку, вичавити сік через марлю чи капроновий чулок. Для консервації-на 1 літр соку-100 мл спирту і 4 столових ложки без верху меду. Вживати першу дозу -1 ст ложку при болях підшлункової, потім по 1 ч ложці за 30 хв до їжі 3 рази на день-18-21 день дотримуючись певного харчування. Протипухлинна дія-за рахунок сапонінів, які містяться в коренях- зв'язуючи холестерин, яким харчуються онкоклітини, створюючи важкорозчинні сполуки, лишаючи ці клітини поживних речовин, і вони гинуть. Гіркота кульбаби містить тараксацин, який стимулює і активізує імунний захист.

Якщо вживати сире коріння кульбаби і лопуха при спеціальному харчуванні--через 10 днів зупиняється ріст ракової пухлини і вона поступово розсмоктується. Сік зберігати в холодильнику. А ще корінь можна назбирати, нарізати й висушити, а потім запарювати кип'ятком.

В жовтих квітах міститься лютеїн, який захищає наш зір і серце - всім, хто має проблеми з зором і серцем а також судинами - з'їдайте за дві години до сніданку 10-12 стебел кульбаби, повністю розтираючи їх між зубами. Це також допоможе нормалізаціїї роботи Вашої підшлункової залози. При підвищеній кислотності шлунку теж допомагає, бо містить значну кількість магнію.

Очищення печінки і жовчних шляхів--2 ст лож квітів залити 0,5 літрами окропу, настояти 30 хв, процідити та вживати по 100 мл 4 рази на день за 1 годину до їжі на протязі двох тижнів. Квіти слід привялити на 8 годин перед заваркою.

Олія з квітів-зібрати квіти з стеблом розтерти в макітрі, щоб з'явився сік, заповнити наполовину скляну банку, залити свіжою олією до верху, накрити кришкою і виставити на сонце на 27-30 днів-процідити, віджати й тримати на холоді. Прикладати спонжики чи лляні серветки, змочені в олії слід при шкірних хворобах, застарілих ранах, екземах, опіках, псоріазі, рожі.

При захворюваннях шлунку, жовчних шляхів, печінки, селезінки - по 1 ст ложці під час їди.

Розтерте свіже коріння кульбаби розсмотує пухлини молочної залози, збільшені лімфовузли, геморойні шишки.

Для лікування епілепсіїі2\3 півлітрової банки коріння, змільченого треба залити 1,0 літром горілки чи самогону і поставити на 15 днів в темне місце, кожний день збовтуючи. Процідити і вживати по 1 ст ложці 3 рази на день до їди.

А осінні корені - найцінніші для діабетиків-містять найвищу дозу інсуліну.

Ось така вона корисна рослинка, кульбаба


Повернутися назад Опублікована: 03 листопада 2023 р.